Van stadspoort tot uniek ontwerp voor De Looiers

De Looiers biedt straks 36 luxe appartementen en 4 riante penthouses. Alle woningen zijn direct gelegen aan het water en op loopafstand van de historische binnenstad van Purmerend. U heeft de keuze uit stijlvolle en duurzame woningen in diverse woonoppervlakten en variaties, van alle gemakken voorzien.

Prachtig lichtinval zorgt voor een zonnig interieur

Het pand vormt een eigentijdse vertaling van een stadspoort

De Looiers is wonen op een bijzondere plek vol historie. Op de stadsplattegrond uit 1698 staat hier een molen op een bolwerk. Ten zuiden van dit bolwerk stond in het verleden de Purmerpoort, één van de vijf stadspoorten van Purmerend. 

De gebouwen verschillen in hoogte, maar zijn wel familie van elkaar en vormen een ensemble. Zij versterken en markeren de entree van de stad en zijn zo een eigentijdse vertaling van de poort naar de stad.

Luxe nieuwbouw appartementen direct aan het water

Modern, klassiek, robuust

De architectuur van de beide torens is modern met een klassieke opbouw met robuuste rood/paarse bakstenen gevels, waardoor er verwantschap ontstaat met de jaren 30-bebouwing aan de overzijde langs de Purmersteenweg. Deze woningen zijn ook opgetrokken uit rode baksteen met rode pannendaken.

Projectontwikkelaar / Linden Groep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Privacyverklaring | Cookievoorkeuren