Samen zetten wij deze nieuwe stap

Meneer en mevrouw De Goede over hun nieuwe aankoop

Op slechts een half uurtje van Amsterdam ligt de Wijde Wormer, de huidige woonplaats van meneer en mevrouw De Goede. Zij genieten samen van hun welverdiende pensioen en zijn erg actief en ondernemend. Nu de bouw van De Looiers in volle gang is, zijn wij benieuwd naar de keuze voor De Looiers en waarom zij hun vrijstaande woning in deze groene omgeving inruilen voor een luxe appartement in de levendige binnenstad van Purmerend.

Meneer De Goede is geboren en getogen in De Wijde Wormer en groeide op in de boerderij vlakbij hun huidige huis. Mevrouw de Goede, ook een boerendochter groeide op in Broek in Waterland. Inmiddels wonen zij al 48 jaar samen op deze plek.

Stilzitten doet geen van beiden; meneer De Goede is voorzitter van de kegelclub in Purmerend, lid van de golfclub en allebei houden zij van kaarten (bridgen), muziek en fietsen. Mevrouw De Goede kraakt graag haar hersenen met het leggen van een ingewikkelde puzzel.

Wat is de reden dat u besloten hebt om te verhuizen?

“Wij wonen hier fantastisch, maar stel één van ons beiden mankeert iets dan blijven wij hier niet alleen wonen. De omgeving is hier prachtig maar de voorzieningen en de stad zitten op afstand. Wij hebben daarom de keuze gemaakt om de stad op de zoeken. Nu kunnen wij deze stap samen maken en iets opbouwen in ons nieuwe appartement.”

Wat waren uw eisen voor de nieuwe woning toen de zoektocht van start ging?

“Het belangrijkste voor ons was de locatie, dichtbij het centrum met winkels en horeca op loopafstand. De nieuwe woning moet vooral een gevoel van vrijheid en ruimte bieden, wij zijn immers het vrije uitzicht over de weilanden gewend. Het Looiersplein biedt deze ruimte omdat er geen huizen of flats direct naast De Looiers gebouwd zijn. En je kunt uitkijken over de binnenstad van Purmerend en de Where.”

Waarom Purmerend?

“Voordat wij besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, hebben wij lang gepraat over een geschikte locatie. Het belangrijkste: een stad die leeft. We hebben verschillende opties overwogen: Neck, Zaandam en Monnickendam, maar uiteindelijk sprong Purmerend er voor ons uit. De omgeving en de koemarkt vinden wij een fijne plek om te verblijven, maar ook vrienden en de bridgeclub zijn gevestigd in Purmerend. De agrarische achtergrond van Purmerend en de herinneringen van mijn vader en opa die met de koeien naar de markt gingen, geven een warm gevoel.”

“Het lijkt mij heerlijk om alle voorzieningen in de buurt te hebben, ik denk dat wij hier veel sneller bijvoorbeeld een avond het theater de Purmaryn bezoeken of naar het Filmhuis gaan. Van de Purmaryn zijn wij overigens al jaren lid!”

Als u naar de impressies kijkt van De Looiers wat ziet u dan?

“Het ontwerp en de architectuur passen perfect bij de binnenstad van Purmerend. Wij vinden het ontwerp modern en speels. De opening in het midden spreekt ons aan en geeft mooi zicht op het water. Het is een sieraad voor Purmerend .”

“Verhuizen hoort bij de vijf grootste veranderingen in iemand zijn leven, wij zijn blij dat we deze stap nu samen kunnen maken. De Looiers is een plek die past bij onze wensen. Met een extra logeerkamer hebben wij genoeg ruimte om nog steeds vrienden en familie te ontvangen. Het zal een grote verandering zijn maar wij kijken ernaar uit!”

Meneer en mevrouw De Goede

Wat deed Stasia besluiten om van Helmond weer  naar Purmerend te verhuizen?

Lees dit interview

Projectontwikkelaar / Linden Groep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Privacyverklaring | Cookievoorkeuren