Purmerend is voor mij de ideale locatie

Dichtbij het strand, onze hoofdstad en centraal gelegen!

Het plaatsje Helmond, een stad in de buurt van Eindhoven, is de huidige woonplaats van Stasia de Haan. Zij is een toekomstige bewoner van woonproject De Looiers. Stasia is sinds een jaar met pensioen en geniet vooral van haar grootste hobby: reizen. Als wij haar interviewen, is zij net terug uit Aruba. Stasia woont al 20 jaar in Helmond en heeft het hier erg naar haar zin. Toch heeft zij besloten om de stap te zetten en Helmond in te ruilen voor Purmerend, de stad waar zij oorspronkelijk vandaan komt.

Waarom heeft u besloten om uw woning in Helmond te verlaten?

“Ik ben hier door mijn man verzeild geraakt en heb er met veel plezier 20 jaar lang gewoond. Ondanks dat ik hier een fijn sociaal leven heb opgebouwd, ben ik altijd van plan geweest om terug te verhuizen zodra ik met pensioen zou gaan.  Ik ben namelijk geboren en getogen in Purmerend. Mijn familie woont er nog steeds met veel plezier. Wat ik zo leuk vind aan Purmerend is de centrale locatie, dichtbij het strand, bij Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Wat waren uw eisen tijdens de zoektocht naar een geschikte woning?

Het centrum op loopafstand, dat was voor mij de belangrijkste voorwaarde. Ik zie hoeveel voordeel mijn moeder hieraan heeft. Zij woont ook vlakbij het centrum van Purmerend en is vaak rondom de Koemarkt te vinden. Daarnaast was ik op zoek naar een appartement dat gelijkvloers is en dichtbij het openbaar vervoer gelegen. De Looiers tikt al mijn boxen.”

Hoe kwam u bij het project De Looiers terecht?

“Via mijn familie hoorde ik van het project en ik was direct enthousiast. Maar het was nog best spannend of ik het appartement zou krijgen. Toen ik met de buurvrouw en de hond aan het wandelen was, belde de makelaar ‘heb je nog interesse?’. Die middag trokken wij direct een fles open. Een appartement op de vierde etage in het deel ?, perfect!”

Heeft u al plannen voor de inrichting van uw appartement?

“Voor de inrichting van mijn nieuwe appartement heb ik al een aantal ideeën. De dochter van mijnvriendin is interieurdesigner, haar hulp kan ik goed gebruiken. Door de grote ramen in het appartement moet ik creatief zijn met de inrichting, maar ik ben ontzettend blij met de lichtinval. Ik ben niet echt een ochtendmens, maar vooral van het zonnetje in de ochtend kan ik genieten, straks helemaal. Met drie kamers heb ik ruimte voor een logeerkamer en kan iedereen uit het zuiden op bezoek komen.”

Waar kijkt u het meest naar uit?

“Alles, ik kijk uit naar het hele plaatje!”

Stasia de Haan-Piorunek

Na 48 jaar verruilden zij hun woning in de Wijde Wormer voor een luxe appartement in De Looiers

Lees dit interview

Projectontwikkelaar / Linden Groep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Privacyverklaring | Cookievoorkeuren